2011 2012 2013 2014 2015 2016
 
Prima pagina  « inapoi
 

Marii maestri se inclina in fata noului val romanesc

 

Surprizele carora le duceam lipsa in prima runda au aparut in cea de-a doua zi a Arad Open ! Cu atat mai imbucuratoare sunt cu cat vin din partea unor juniori romani: in aceeasi varianta de Tarrasch, bucuresteanul Stefan Tomici (antrenat de IM Romeo Milu) a castigat cu negrele la marele maestru Balog si tot cu aceeasi culoare l-a invins targmureseanul Alexandru Pop pe GM Petar Drenchev, redutabilul jucator venit din Bulgaria. Pe aceeasi linie a promisiunilor, merita relevata comportarea frumoasa (ca si la SPI Open – Satu Mare) a ploiesteanului Stefan Manole, invingator iu fata proaspatului maestru FIDE maghiar Frink Ferenc, surprinzatoare, dar vitala prezenta in echipa nationala a surzilor din tara vecina. De altfel, pe simpaticul jucator l-am cunoscut ca frecvent si fervent oaspete al turneelor satmarene. Inaintea duminicii cu runda dubla, fortele sunt bine grupate

Astazi au inceput si intrecerile copiilor, pe doua categorii de varsta: 8 si 12 ani. La grupa mică, din cei 17 participanti, numai 3 au CIV, lider fiind timisoreanul Ungureanu Alexandru, elevul antrenorului Zamfir Gheorghe Moldovan. Grupa mare, cu o excelenta rfeprezntare prin 55 competitori,  este condusa clar de jucatorii antrenorului Ioan Costiuc de la CS Sig-Mar Sighetu Marmatiei, respectiv Dicu Dan si Marina-Fit Paul, dar si tanara speranta bistriteana Balan Briana-Cleopatra este de luat in considerare.

Seara a fost rezervata unui eveniment special, degustarea de vinuri din podgoria Minis organizata la cramele Wine Princess de la Paulis, locul unde in 1944 tinerii militari romani au intors armele impotriva celui de-al treilea Reich, iar in 2011 sahistii au depus armele sportului spre a ridica paharele in cinstea zeitei Caissa la a treia editie a Arad Open.

Prima pagina  « inapoi