2011 2012 2013 2014 2015 2016
 
Prima pagina  « inapoi
 

Un campion al greutatilor a ajuns printre sahisti

 

Runda dubla de duminica a insemnat, ca de obicei, o proba atat de rezistenta, cat si de dramuire a fortelor pentru participanti. Din numerosul grup de jucatori care porneau cu 2 puncte, la sfarsitul zilei unul singur isi va pastra punctajul maxim (4 p.) Lucian-Costin Miron, dupa victoriile la ceva mai tinerii Bogdan Garbea si Teodor Anton. Tinut dimineata cu o remiza de Cristian Daianu, castigatorul de anul trecut Vlad Jianu a stopat ascensiunea juniorului targmuresean Alexandru Pop, dupa 3 victorii ale acestuia. Este de remarcat constanta neobisnuita a maestrului international Codrut Florescu, ajuns la 3,5 puncte din 4, dupa o remiza la unul dintre principalii favoriti, americanul Bryan Smith; acesta il va intalni in runda 5 pe Radu Marian Doros, care a incheiat la egalitate un derby al juniorilor cu Stefan Tomici (ramas si el neinvins).

La intrecerile copiilor, desfasurate sub semnul Cupei PAB, suprematia categoriei de 8 ani a fost practic transata intre timisorenii Alexandru Ungureanu si Daria-Sara Georgiu, primul ramanand cu maximum de puncte. Tot o eleva a antrenorului Zamfir Gheorghe Moldovan, timisoreana Szavu Debora Gabriela, conduce la categoria 12 ani, in detrimentul a petru jucatori cu 3,5 p., toti mai bine cotati decat ea.

Din punct de vedere strict sportiv vedeta zilei a fost aradeanul Adrian Jigau, multiplu medaliat mondial si european la haltere (categoriile 56 si 62 kg.). In deschiderea celei de-a patra runde, acesta a sustinut in foaierul Palatului Cultural o partida de sah cu piese gigant, impotriva organizatorului turneului, Alin-Vivian Campeanu. Spiritul de lupta al fostului campion, ajuns la 41 ani, dar pastrandu-si alura cu care triumfa pe plansele internationale, a reamintit vremurile de aur ale sportului romanesc, aflat acum intr-o perpetua cautare de identitate.

Prima pagina  « inapoi