2011 2012 2013 2014 2015 2016
 
Prima pagina  « inapoi
 

Americanul imparte primul loc cu romanii

 

A doua saptamana sahista din cadrul Arad Open 2011 a debutat cu turneul de klotz (bughouse in terminologia oficializata), joc care se desfasoara intre tandemuri, cei doi parteneri (care evolueaza unul cu alb, celalalt cu negru) transmitandu-si unul celuilalt piesele capturate de la adversar. Desfasurat in sistem blitz, concursul a reunit 9 perechi, imbatabili dovedindu-se medicinistii Teodor Anton si Mihai Pachia. Tot din Timisoara a fost si tandemul de pe locul secund, Adeline Ramona Uta si Tamas Balla, in timp ce pozitia a treia a fost surprinzator ocupata de Alexandru Pop si Serban-Ioan Barbuleanu.

Dupa amiaza, prima mutare a rundei 5 a fost efectuata de dl.Marius Draganescu, director executiv al Directiei Finante a judetului Arad, care mai inainte a jucat in foaier o partida demonstrativa (cu piese gigant) cu dl.Marian Gheorghe, seful de cabinet al dlui deputat Lucian Rivis-Tipei. Un interes deosebit a suscitat intalnirea, incheiata remiza, dintre Marius Manolache si liderul Lucian Costin Miron, acesta din urma fiind ajuns de Andrei Murariu si Bryan Smith (care a stopat seria foarte buna a lui Radu Marian Doros). Juniorii Alexandru Stanciu si Stefan Tomici raman neinvinsi inaintea rundei duble de marti, chiar daca i-au intalnit pe marii maestri Vlad Jianu si Petar Drenchev.

In concursul copiilor, Cupa PAB, s-au disputat deja 6 runde. La categoria 8 ani s-a distantat decisiv Alexandru Ungureanu (CS Flacara Parta), in timp ce la 12 ani patru concurenti se afla la egalitate: Dan Dicu, Denis Alboni, Alexandru Negulescu si Paul Paraschiv. Dincolo de cele doua runde ale zilei de marti, copiii vor avea si un concurs de dezlegari, provocare a inteligentei la care indeobste cei mai multi raspund favorabil.

Prima pagina  « inapoi