2011 2012 2013 2014 2015 2016
 
Prima pagina  « inapoi
 

Batrana Doamna la Palatul Cultural

 

A doua zi cu runda dubla a pus la grea incercare puterea de rezistenta a sahistilor, nu toti trecand cu brio aceasta proba, dovada stand americanul Smith care dupa cele doua infrangeri consecutive suferite si-a anuntat retragerea din concurs pe motive de sanatate. In contrapondere, performerul de marti a fost timisoreanul Dan Bogdan, care cu o victorie dubla a intrat in tertetul fruntas, cu 6 puncte din 7, la fel ca si Lucian-Costin Miron si Andrei Murariu. Doua succese in sir a repurtat si satmareanul Radu-Marian Doros, el aflandu-se in plutonul al doilea, de 7 jucatori cu 5,5 puncte, care inca pastreaza sperante la locul 1. Printre ei se gasesc marii maestri Manolache, Drenchev si Balog, dar si outsiderul Cristian Daianu, maestru FIDE.

In intervalul dintre cele doua runde, sahistii i-au primit in randurile lor pe fotbalistii de la UTA, care au disputat o partida cu piesele gigant din foaierul Palatului Cultural, iar apoi cel mai experimentat dintre ei, fundasul dreapta Ionut Balan, a raspuns provocarii juniorului iesean Vlad Zubcu, intr-o inclestare de piese interesanta. Dupa aceasta, antrenorul Roland Nagy a urcat pe scena spre a-si prezenta jucatorii si a efectua prima mutare la masa 1.

La aceste momente au asistat si copiii care isi disputa Cupa PAB, ajunsa acum inaintea ultimei runde. Daca la categoria 8 ani, Alexandru Ungureanu de la clubul timisean Flacara Parta nu mai poate practic rata victoria finala, la categoria 12 ani ramane de vazut daca fosta lidera Debora Szavu de la CSS 1 Timisoara se va ambitiona in fata coechipierului ei Denis-Dean Alboni, cel care isi disputa primul loc cu un  alt banatean, Andrei Hincu. Toate aceste dileme isi vor gasi raspunsul in festivitatea de premiere care se va desfasura de la orele 13.30

Prima pagina  « inapoi