2011 2012 2013 2014 2015 2016
 
Prima pagina  « inapoi
 

Regulament

 

ARAD  OPEN

OPEN INTERNAŢIONAL DE ŞAH

EDIŢIA A IV-A, ARAD, 5-11.08.2011

Formular de inscriere

 

REGULAMENT

1. Organizator -  C.S. ŞAH CLUB VADOS ARAD organizează a patra ediţie a turneului internaţional de şah ARAD OPEN 2011 la Palatul Cultural din Arad între 5 şi 11 august. In paralel se vor desfăşura şi două turnee pentru copiii sub 12 ani și respectiv sub 8 ani.

2. Omologări, Condiţii de participare - Turneul se va desfăşura în sistem elveţian, 9 runde, fiind omologat FIDE pentru Elo şi titluri internaţionale si FRSah pentru CIV şi categorii interne.

Jucătorii români participanţi trebuie să fie legitimaţi la o structură sportivă afiliată la Federaţia Română de Şah (care nu se află în stare de suspendare) şi să aibă toate taxele plătite către FRS.

Jucătorii nelegitimaţi care doresc să ia parte la unul din cele două turnee trebuie să se prezinte la sala de joc cu 2 poze tip buletin şi cu o copie după actul de identitate sau după caz, după certificatul de naştere.

3. Ritm de joc

Turneul principal - fiecare jucător va avea la dispoziţie 90 min./40 mutări  + KO 15 min (+ 30sec/mutare începând cu prima mutare)

Turneul de copii - fiecare jucător va avea la dispoziţie 75 de minute pentru întreaga partidă.

4. Tragerea la sorţi – Programul Swiss Manager va fi folosit pentru efectuarea împerecherilor în fiecare rundă.

5. Program

Vineri 05.08.11 - orele 15:30   Sedinta tehnica;    

Vineri  05.08.11 - orele 16:30   Runda 1

Sâmbătă 06.08.11 - orele 9:00     Runda 2;              

Duminică 07.08.11 - orele 9:30   Runda 3;              

Duminică 07.08.11 - orele   16:30   Runda 4              

Luni 08.08.11 - orele 16:30   Runda 5

Marți 09.08.11 - orele   9:30   Runda 6

Marți 09.08.11 - orele   16:30   Runda 7

Miercuri 10.08.11 - orele 16:30   Runda 8

Joi 11.08.11 - orele   9:30  Runda 9

Runde libere (Bye) - Fiecare participant are dreptul la două runde libere, in oricare din primele 6 runde, situatie in care va primi o jumatate de punct, însă acest lucru trebuie anunţat cel târziu înainte de începerea rundei de dinaintea aceleia în care nu va juca.

Un bye pentru prima rundă se poate cere la înscriere (la rubrica observatii in formularul de inscriere).

6. Taxe de participare

GM, WGM, IM, WIM – fără taxă

General: 100 lei                     Juniori < 16 ani, Veterani > 60 ani: 80 lei  

Arădeni (jucători cu domiciliul în jud. Arad): 70 lei     

Turneul B: 35 lei 

Jucătorii medaliaţi la CN copii sah clasic de la Călimănești nu plătesc taxă de participare.

Însoţitorii care doresc cazare prin intermediul organizatorilor vor plăti o taxă de 30 lei.

Vă rugăm să confirmaţi participarea Dv. până la data de 1 august. Jucătorii care se înscriu după această dată vor plăti o majorare la taxa de participare de 20 lei.

Jucătorii care platesc in contul organizatorului taxa de participare pana in data de 15 iulie, vor beneficia de reducere, după cum urmează : 20 lei la general (vor plati 80 lei) si 10 lei pentru celelalte categorii (vor plati 70 respectiv 60 lei)            

7. Clasament, criterii de departajare

Ordinea criteriilor de departajare va fi trasă la sorţi după terminarea ultimei runde de către numărul unu de concurs dintre următoarele criterii: Bucholtz Mediu, Sonneborn – Berger, scor progresiv, număr de victorii, performanţă ELO.

Partide nejucate – pentru calculul criteriilor de departajare, rezultatul se va considera ca remiză împotriva jucătorului însuşi

8. Premii

Premiile sunt în valoare netă, sunt garantate, nu sunt cumulabile iar în caz de egalitate se vor împărţi în sistem Hort la un număr de jucători corespunzător numărului premiilor anunţate.

Câştigătorii premiilor trebuie să fie prezenţi la festivitatea de premiere, după orarul stabilit în programul competiţiei. Neparticiparea la festivitatea de premiere fără permisiunea prealabilă a directorului de turneu echivalează cu renunţarea la premiul respectiv.

9. Telefoane mobile – Toate telefoanele mobile şi celelalte mijloace de comunicaţie (inclusiv PDA-uri, playere MP3 şi alte asemenea mijloace) trebuie să fie complet închise în sala de joc.

Jucătorii trebuie să evite aducerea telefoanelor mobile în sala de joc. Dacă telefonul vreunui jucător face orice fel de sunet în timpul partidei, acesta va pierde imediat partida respectivă.

10. Timpul de start, începerea partidei – Dacă un jucător ajunge la partidă cu mai mult de o oră întârziere de la startul rundei va pierde partida.

Jucătorii care fără nici o justificare lipsesc la prima rundă sau lipsesc timp de două runde (chiar fără a fi consecutive) în timpul turneului, vor fi eliminaţi din turneu. Jucătorii care nu pot să joace într-o rundă trebuie să aducă acest aspect la cunoştinţa arbitrilor cel târziu în runda precedentă aceleia în care nu pot evolua.

11. Comportamentul jucătorilor

De la toţi jucătorii se aşteaptă ca:

- să participe la turneu în spiritul fair-playului

- să se abţină în a analiza sau în a vorbi cu voce tare în sala de joc în timp ce alte partide sunt în desfăşurare

- să aducă la cunoştinţa arbitrilor din timp dacă nu pot să joace într-una din runde

- să citească toate informaţiile relevante postate de organizatori la sala de joc

- să respecte Legile Şahului în vigoare

E strict interzis de a îndepărta din sala de joc tablele, piesele, ceasurile sau eventuale piese de mobilier (mese, scaune etc).

12. Contestaţii şi Comisia de Apel

Contestaţiile împotriva deciziilor arbitrilor se vor judeca de către o Comisie de Apel formată la începutul turneului din trei jucători cunoscuţi pentru imparţialitatea lor şi pentru buna cunoaştere a legilor şahului.

Contestaţia trebuie să fie însoţită de o garanţie de 100 lei care se va returna petentului dacă cererea sa va fi considerată îndreptăţită. Deciziile Comisiei de Apel sunt definitive şi irevocabile.

13. Foto – Fotografierea cu blitz în sala de joc este permisă doar în primele 10 minute de la începerea rundei. După acest moment fotografierea şi înregistrările video pot avea loc numai cu permisiunea arbitrilor.

14. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a refuza înscrierea în concurs a vreunui jucător.

15. Înscrierea şi participarea la acest turneu implică acceptarea prezentului regulament al turneului.

                                                                                                          Organizator

                                                                                             

Prima pagina  « inapoi
Pagina [ 1]