2011 2012 2013 2014 2015 2016

ETAPA IN CIRCUITUL BALKAN GRAND PRIX

 
Prima pagina  « inapoi
 

Start în PAB Romania Arad Open 2012

Cu un evantai de 12 mari maeştri şi o participare de peste 180 jucători, PAB Romania Arad Open 2012 s-a deschis vineri 27 iulie din postura de anvergură maximă între turneele programate în acest an în ţara noastră. Fericita coincidenţă cu startul Jocurilor Olimpice de la Londra aşază concursul organizat de IO Alin Câmpeanu sub semnul unui spirit global de sportivitate, ale cărui auspicii se vor extinde şi asupra turneelor de copii 8 şi 12 ani Galleria Open, programate între 28 iulie şi 2 august în centrul comercial arădean.

Un element de maximă importantă îl reprezintă includerea openului arădean, cu un fond de premiere de peste 35000 lei, în cadrul circuitului Balkan Grand Prix 2012, ca primă etapă care va fi urmată de alte 3 concursuri în Bulgaria, Muntenegru şi Serbia, precum şi de un turneu final găzduit de vecinii din sud.

Prima rundă a PAB Romania Arad Open 2012 a fost punctată de două surprize: victoria moldoveanului Nikita Chetrari (11 ani) împotriva campionului naţional al categoriei 16 ani Mihai-Eugen Bida, precum şi remiza obţinută de tânărul localnic Flavius Alb în faţa mult mai bine cotatului junior ieşean Alexandru Stegariu.

Cum se întâmplă în asemenea openuri, multe dintre partidele primei runde s-au caracterizat prin contrast valoric, nu puţine fiind miniaturile, de genul celei în care apreciatul ex-campion arădean al veteranilor, Ervin Mozes, l-a învins pe timişoreanul Horia-Iustin Neaga, aproape la fel de fulgerătoare fiind victoria marelui maestru maghiar Imre Balog (câştigătorul de anul trecut) în faţa juniorului Horia Bogdan. În fiecare rundă puteţi urmări live 15 dintre partidele desfăşurate în Palatul Cultural din Arad, urmând ca alte 25 partide să se regăsească pe acest site a doua zi dimineaţa.

Runda a doua prilejuieşte câteva întâlniri menite a suscita interes, începând cu cea de la masa 1 dintre deţinătorul celui mai bun Elo (2549), marele maestru Marius Manolache şi maestrul FIDE sătmărean Petrică Costin, venit după victoria de week-end din etapa III a Grand Prix SPI 2012. O notă de inedit prezintă şi partida dintre GM Andrei Murariu şi WFM Adeline-Ramona Uţă, în timp ce rutinatul maestru FIDE Dinu-Simi Suciu şi tânărul mare maestru Cristian Chirilă vor ţine trează atenţia suporterilor pe care îi au fiecare, ziua urmând a se încheia cu o degustare de vinuri Wine Princess organizată la Miniş.

 

Prima pagina  « inapoi