2011 2012 2013 2014 2015 2016
 
Prima pagina  « inapoi

Start la Banca Feroviara Open

START LA BANCA FEROVIARĂ OPEN

S-a dat startul in cea de-a șaptea ediție a festivalului șahist arădean, desfășurat în acest an sub denumirea Banca Feroviară Open. Peste 300 de jucatori iau parte la eveniment, 237 in openul principal si 81 in cele trei turnee de copii.

Festivitatea de deschidere a fost onorată de dna Lizica Mihuț, președinte al Consiliului Academic al Universității Aurel Vlaicu și de dl. Andrei Ando, director Centru Media West și reprezentant al sponsorului principal, Banca Feroviară.

In primele două runde puținele surprize consemnate au avut în prim plan juniori de perspectivă.  In prima rundă, favoritii s-au impus destul de clar, prima surpriză consemnându-se abia la masa 22 unde tânărul junior din Republica Moldova, Cristi Nicora (elo 1810) l-a invins pe maestrul FIDE maghiar Horvath Zsolt (elo 2393).  Runda a doua a venit rândul unui junior român să producă surpriza, Andrei Bunta (elo 2102) reușind să-l invingă cu piesele negre pe maestrul internațional Tiberiu Georgescu. Excelent rezultat a obținut și juniorul turc Ahmet Uzumcu (10 ani!, elo 2080) care a făcut remiză cu maestrul internațional Adrian Petrișor.

Festivalul continua miercuri cu turneele de blitz si Fischer Random si runda a patra si joi cu turneul de tenis de masa si runda a cincea. Rezultate complete pe site-ul oficial al turneului www.aradopen.com

Prima pagina  « inapoi