2011 2012 2013 2014 2015 2016
 
Prima pagina  « inapoi

Atentie la noile modificari la Legile Sahului, in vigoare de la 1 iulie 2014

Pentru jucatorii amatori care nu urmaresc indeaproape noutatile din lumea sahului, va informam ca de la data de 1 iulie au intrat in vigoare noile Legi ale Sahului care introduc cateva schimbari importante. 

Una din cele mai importante modificari o reprezinta interdictia de a veni in sala de joc cu telefoane mobile, regula impusa de tot mai desele suspiciuni de frauda, telefoanele putand avea aplicatii cu programe de sah extrem de puternice. Va recomandam in aceasta situatie sa lasati telefoanele acasa (hotel) pentru a nu risca pierderea partidei! Daca totusi veniti la runda cu telefonul, va recomandam sa-l predati organizatorilor la inceperea rundei, urmand a-l recupera la terminarea partidei voatre. Vom avea astfel un dulap special din plexiglas transparent cu incuietoare, putand sa vedeti astfel pe tot parcursul rundei ca telefonul dv. este in siguranta.

Alte modificari de regulament pe scurt: pierderea partidei la efectuarea a doua mutari ilegale, definirea modului de transformare a pionului, doua noi cazuri de remiza si alte modificari importante, ce-i drept in special pentru sahul rapid si blitz, care pe noi ne intereseaza mai putin acum.

Versiunea oficiala a Legilor sahului se gaseste aici http://www.fide.com/fide/handbook.html?id=171&view=article

 

Prima pagina  « inapoi
Pagina 1 [ 2]